Taverna típica DES DE 1939

L'any 1939, Joan Ruscalleda va obrir una petita bodega al carrer del parlament número 41 de Barcelona, "La Perla del Priorat".
Servien vi a doll, vasos de licor o de barreja, vermouth, sifons, cervesa...
Fins que l'any 1962 va deixar el negoci a la seva filla Maria i al seu marit Marc-aureli. Expliquen que Joan els va deixar el calaix ple de canvi, les botes plenes de vi i la llista dels que quedaven a deure perquè poguessin continuar la tasca. Durant els anys següents el matrimoni va portar la bodega ampliant l'oferta servint plats com sardines escabetxades, anxoves, amanides, olives, pernil, tapes, tastets... a partir d'allí Maria i Marc-aureli es van engrescar i van començar a cuinar varietat de plats calents fets amb un fogonet a la petita cuina de la vivenda situada al fons de la bodega. Plats com tripa amb cap i pota, botifarra amb seques i llardons, truites de tota mena, vedella amb bolets, sardines, arengades, bacallà, peus de porc, cargols... complien les delícies dels nombrosos clients de dins i fora del barri. Finalment l'any 1965 van reinagurar com a restaurant amb el nom de "Pa i Trago" i amb l'ajuda dels germans d'en Marc-aureli, Jordi i Wifred han arribat als nostres dies amb esforç, molta feina i ben feta. Actualment i desprès de gairebé 50 anys, el restaurant és a càrrec de dos dels fills de Maria i Marc-aureli, Marta i Daniel, que componen la tercera generació al capdavant de l'establiment mantenint l'estil de cuina catalana amb receptes tradicionals.

galeria

Maria Ruscalleda

1958

Porta de la Bodega

Wifred, Juanito i Miquel

1967

Cuina

Familia

1970

Racó d'en Manelic

Amadeu,Miquel,Indalecio,Laureano,
Jordi,Wifred i Marc-aureli

1968