Taverna típica DES DE 1939

L'any 1939 al acabar la guerra Joan Ruscalleda va obrir una petita bodega al carrer del parlament número 41 de Barcelona, "La Perla del Priorat".
Servien vi a doll, vasos de licor o de barreja, vermouth, sifons, cervesa...
Fins que l'any 1962 va deixar el negoci a la seva filla Maria i al seu marit Marc-aureli. Expliquen que Joan els va deixar el calaix ple de canvi, les botes plenes de vi i la llista dels que quedaven a deure perquè poguessin continuar la tasca. Durant els anys següents el matrimoni va portar la bodega ampliant l'oferta servint plats com sardines escabetxades, anxoves, amanides, olives, pernil, tapes, tastets... a partir d'allí Maria i Marc-aureli es van engrescar i van començar a cuinar varietat de plats calents fets amb un fogonet a la petita cuina de la vivenda situada al fons de la bodega. Plats com tripa amb cap i pota, botifarra amb seques i llardons, truites de tota mena, vedella amb bolets, sardines, arengades, bacallà, peus de porc, cargols... complien les delícies dels nombrosos clients de dins i fora del barri. Finalment l'any 1965 van reinagurar com a restaurant amb el nom de "Pa i Trago" i amb l'ajuda dels germans d'en Marc-aureli, Jordi i Wifred han arribat als nostres dies amb esforç, molta feina i ben feta. Actualment i desprès de gairebé 50 anys, el restaurant és a càrrec de dos dels fills de Maria i Marc-aureli, Marta i Daniel, que componen la tercera generació al capdavant de l'establiment mantenint l'estil de cuina catalana amb receptes tradicionals.

galeria

Maria Ruscalleda

1958

Porta de la Bodega

Wifred, Juanito i Miquel

1967

Cuina

Familia

1970

Racó d'en Manelic

Amadeu,Miquel,Indalecio,Laureano,
Jordi,Wifred i Marc-aureli

1968